המדריך המלא לשימוש נכון בנרות-
- ההדלקה הראשונה של הנר היא גם ההכי חשובה!
בהדלקה הראשונה יש להשאיר את הנר בוער לפחות עד שהשעווה הנמסה מגיעה עד קצוות הכלי.
אם הנר יכבה לפני שהגיע עד לקצוות הכלי יתכן ובהדלקות הבאות הנר ימשיך את אותם “גבולות” חדשים שנוצרו לו במקום להמיס את כל השעווה בכלי ותיווצר מנהרה קטנה בלבד של המסה. - נר בכלי בטון / זכוכית-אין להשאיר נר בוער למשך יותר מ 4 שעות רצוף.
הדלקת נר למשך תקופת זמן ארוכה מזה עשויה לחמם את כלי הבטון יתר על המידה.
בנוסף בעירה ממושכת אינה בריאה לפתיל שיקבל יותר פיח ויוצא יותר עשן בהתאם. - נר יצוק- מומלץ לא להבעיר את הנר לתקופה ארוכה משעתיים בכל הדלקה.
הנרות היצוקים שלנו עשויים שעווה טבעית, ללא שום מקשיחים סינטטיים, לכן הנר קצת יותר רך. כדי למקסם את בעירת הנר יש להדליק את הנר למשך שעתיים בלבד בכל הדלקה ולתת לשעווה הרטובה להתייבש כשמוודאים שהפתיל ממורכז לאמצע הנר. כך נוודא שהנר בוער באופן איכותי ופחות שעווה תטפטף מחוץ לגבולות הנר. - הדרך בה כיביתם את הנר תשפיע על המשך הבעירה שלו.
כיבוי נר בנשיפה עשוי להזיז את פתיל הכותנה ממקומו באמצע הנר.
אנו ממליצים לכבות את הנר בעזרת מכסה העץ שלו, כך תפסק זרמת החמצן לבעירה של הנר והוא יכבה והעשן ילכד בתוך הכלי ולא יתפזר לחלל החדר.
כ 2 דקות לאחר כיבוי הנר ניתן לפתוח את המכסה (הלהבה כבר נכבתה) ולהמשיך ליהנות מניחוח עדין עד שהשעווה תתמצק חזרה. - חשוב מאוד לקטום את הפתיל לפני כל הדלקה מחודשת.
לאחר בעירת הנר נשאר פתיל מפויח שהבערתו עלולה לגרום לנר להוציא עשן שחור, ללכלך את השעווה או לגרום לשריפה לא אחידה העלולה להתלקח.
יש לקטום את הפתיל לפני כל הדלקה חוזרת. - יש למרכז את פתיל הכותנה כל פעם!
על מנת להבטיח בעירה אחידה ושווה של הנר יש לוודא שפתיל הכותנה נשאר במרכז הנר.
אם הפתיל זז לאחר כיבוי הנר ניתן להחזיר אותו חזרה למרכז בעזרת גפרור או קיסם עץ.